12 maig de 2023 a les 6:05

Previsió meteorològica: divendres plujós i cap de setmana de ruixats de tarda

Hem començat una tongada de pluviometria favorable i estem d’enhorabona. I encara que el cap de setmana tingui aquesta predicció n’hem d’estar contents perquè l’escassetat de pluja no era una bona previsió quan tocava fer-la. I aquest cap de setmana regarem el territori bisbalenc. Així doncs, benvinguda la inestabilitat i la pluja, perquè serà un cap de setmana de pluviòmetres en mode on. L’horari de tot plegat, l’intentarem explicar.

Començarem avui, divendres, amb el que serà la jornada amb més probabilitat de veure pluja en qualsevol moment del dia. No podem baixar la guàrdia i el paraigua serà una eina important per sortir al carrer, aquí, a la Bisbal. Durant el matí, la pluja serà més minsa però a la tarda tindrà comportament més convectiu, més erràtica de predicció però que per contrapartida, en cas de ser-hi seria amb certa intensitat. Al final de la jornada esperem entre 5 i 10 litres més als pluviòmetres bisbalencs amb un ambient bastant fresc que no pujarà per sobre els escassos 20ºC, amb un dia que serà bàsicament gris.

Demà, dissabte, potser veurem una mica més el sol, tot i això no tindrem l’ambient gaire càlid. El dibuix de la jornada serà el d’un dia amb intervals de núvols i aire de tramuntana. Amb aquest panorama ja es veu que les temperatures quedaran curtes, podent baixar algun grau respecte a avui divendres. A la tarda la inestabilitat no ens deixa descartar algun ruixat convectiu.

I diumenge, la nuvolositat tornarà a protagonitzar el dia. La tramuntana afluixarà i això donarà peu a un cel més ennuvolat amb risc de ruixats sobretot a la tarda i amb temperatures, altra vegada, a la banda fresca.

I per la setmana que ve seguirem amb la dinàmica de dies inestables i variables, dies frescos de ruixats. I esperem que mica en mica podrem anar relaxant l’entorn bisbalenc. Tot i això, encara caldrà més aigua per solucionar el dèficit que portàvem fins a dia d’avui.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.