23 juny de 2023 a les 6:08

Previsió meteorològica: el cap de setmana farà honors a la nova estació

Aquesta última setmana, a la Bisbal, hem viscut una situació de pols sahariana que ha causat ambient molt xafogós amb humitats molt elevades, i ha deixat poca precipitació i molt bruta de fang. Ahir, dijous, la tarda va ser una mica més productiva i vam poder recollir encara no 2 litres. I ara ens disposem a començar el primer cap de setmana de l’estiu d’enguany. Va ser el dimecres que vam entrar a la nova estació equinoccial faltant dos minuts per les cinc de la tarda.

La previsió pel cap de setmana de Sant Joan té tres titulars clars: estabilitat, sol i calor. Així doncs, el primer cap de setmana de l’estiu farà honors a la nova estació. Avui divendres, encara podrem tenir un matí de calitges i males visibilitats però el cel assolellat de seguida posarà el termòmetre passant dels 30ºC. Les temperatures màximes des d’avui fins a final de setmana aniran pujant dia a dia, podent assolir els quasi 35ºC el mateix diumenge.

L’ambient assolellat no tindrà impediments. I començarem a notar l’escalfor de l’astre rei en el moment de l’any que la inclinació de la terra amb el sol és més perpendicular. I això afavorirà l’augment de clar de les temperatures i l’absència de poques explicacions més per fer la previsió de l’atmosfera dels propers dies.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.