14 octubre de 2022 a les 6:07

Previsió meteorològica: escalfor de tardor

Posats davant dels mapes meteorològics de previsió pel segon cap de setmana d’octubre es pot deduir clarament la tendència atmosfèrica. Viurem un dissabte i un diumenge d’escalfor clàssica de tardor.

Anticicló amb lleugeres variacions, predomini del sol i poca nuvolositat, jornades solars encara bastant llargues, poca ventilació i la mínima que hi haurà provinent del sud, manca de precipitació i ni tan sols cap notícia de pluja -ni a mig termini-, augment de temperatures tant en alçada, com en superfície. Tot plegat ens indica que estem davant d’un gran cap de setmana d’octubre, meteorològicament parlant.

Així doncs, estem davant d’uns dies de pujada clara de les temperatures que aniran dualment contrastades amb les temperatures nocturnes que seran més fresques. L’octubre és temps de contrastos tèrmics entre les temperatures mínimes i les màximes. Començarem les jornades amb una petita peça d’abric per acabar lluint la màniga curta al migdia. I això serà  degut a l’amplitud que tindran els termòmetres: anirem dels 12 graus mínims als 25-27 graus màxims a migdia. Un petit estiuet que ens obsequiarà a tot el territori català, i de rebot al nostre petit territori bisbalenc.

I per la setmana que ve, la tendència en el mateix sentit i sense cap variació a la vista. La tardor de bonança i bona temperatura té energia per uns dies més, amb temperatures més altes de les habituals, fins i tot, amb possibilitat d’algun grau més al termòmetre de les màximes.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.