19 octubre de 2019 a les 10:41

Previsió meteorològica: Esperant un gran canvi la propera setmana

Marcant el tempo que vol i li interessa la meteorologia agafa, cada dia una mica més, aparença de tardor. Els últims dies s’han incrementat els contrastos tèrmics entre les temperatures mínimes i les màximes i han precipitat 1.2mm dilluns i 10.8mm el dimarts, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Això ja és un pas important per encarar el calendari que a pocs dies vista es tornarà advers i amb inclemències meteorològiques fredes. A la tardor d’enguany potser li podríem recriminar que encara marca temperatures màximes massa càlides, i l’exemple el veiem repassant les dades de la Bisbal de l’última setmana : 25.8º tant dissabte com diumenge passat, 26.1º dilluns, 21.8ºdimarts, 24.5º dimecres, 25º dijous o 25.5º ahir divendres. Encara fa calor als migdies.

El cap de setmana sembla que vol seguir la mateixa tònica de poca definició i calor contrastada amb les temperatures fresques quan hi ha absència de sol. Avui dissabte el dia seria més ennuvolat i diumenge menys, a les nostres contrades, però amb possibilitats de pluges a la zona pirinenca més occidental. Cal destacar que estem davant de l’últim cap de setmana de tardor amb aparença d’estiu. Perquè la propera setmana ens portarà un temporal de primer ordre que amb mapes d’última hora es preveu molt important i que portaria pluges abundants o molt abundants i gran temporal marítim. Una llevantada o xalocada, depenent de com es situés el centre d’acció que posaria en el punt de mira tant Catalunya, com el País Valencià i la Catalunya Nord. Caldrà estar atents a les informacions meteorològiques perquè la situació ho demana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.