10 maig de 2019 a les 18:40

Previsió meteorològica: estabilitat amb condicionants

Avui, al matí, la Bisbal s’ha despertat amb força núvols. Una nuvolositat que, combinada amb els globus aerostàtics volant al cel bisbalenc, deixava una postal molt fotogènica. Des del Pont Vell i mirant cap al Pont Nou, ha entusiasmat a més d’un. Aquests núvols matiners ja eren l’avís clar que l’estabilitat al cel té algun condicionant que entrarà al terreny de joc les properes hores. Eren Cirrocúmuls, una tipologia de núvols alts que sovint estan combinats al cel amb Cirrostrats –com és el cas de la fotografia- i que fan aquesta forma tan característica. Indiquen freqüentment l’arribada d’un front fred, fet que molt sovint ve relacionat amb precipitacions a curt termini.

El cas és que el matí ha anat passant i els núvols s’han anat trencant deixant el Sol de protagonista i la temperatura a migdia ha quedat a la banda càlida, assolint una máxima de 25ºC: quasi amb olor d’estiu. I aquesta tarda estarem pendents l’arribada d’un petit front que tornarà a ennuvolar el cel i que podrà fer ploure a l’interior de les nostres comarques i que, a la nostra població, només en podem esperar alguna conseqüència molt desgastada de cares al vespre o nit.

Demà, dissabte, tornarem a tenir el cel amb dubtes: al matí no hauríem de patir per gaire problemes però la tarda no es descarta algun petit ruixat a la Bisbal. Més a l’interior, a la Garrotxa i al Ripollès, sobretot la tarda, serà amb riscos de ruixats intensos amb tempesta. Tot això a l’espera de la tramuntana que arribarà puntual de cares al vespre i que serà la responsable de la neteja de l’atmosfera i el domini del Sol de cara a l’últim dia de la setmana.

La setmana que ve el més destacable és que l’atmosfera començarà a agafar temperatures més caloroses i l’ambient començarà a dibuixar-se pre-estival.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.

*A causa del risc de pluja d’aquest dissabte, les activitats programades amb motiu de la 1a Jornada de Cultura Popular es traslladaran al Pavelló Firal de la Bisbal d’Empordà.