21 maig de 2021 a les 17:59

Previsió meteorològica: estabilitat amb condicions primaverals

L’ambient calorós es resisteix a arribar i a quedar-se amb nosaltres. La primavera avança i no per l’ambient càlid. El temps equinoccial només està pendent de la variabilitat i el temps insegur. Les nuvolades, el garbí i la poca definició protagonitzen a diari el context bisbalenc inestable i poc convincent. Els propers dies, a la Bisbal, seguirem la muntanya russa tèrmica de l’última setmana, i les temperatures es reserven un afebliment després d’uns dies que van començar amb un dilluns a la ratlla mitja, aconseguint  pujar dimarts, per recular una mica dimecres, i tornar a pujar ahir dijous i una mica més avui divendres. I demà dissabte i diumenge, no tindrem grans temperatures: sinó que més aviat el termòmetre quedarà curt, escàs, com sense ganes de col·laborar a la bonança atmosfèrica.   

Així doncs, el titular meteorològic bisbalenc pel cap de setmana és el seguiment del patró del va-i-ve de temperatures. Aquesta vegada la tendència serà a la baixa. Res alarmant, però no podrem dir que s’instaurarà la calor de veritat. La variabilitat al cel tornarà a deixar un cap de setmana amb protagonisme de les nuvolades. Però sense pluja.

Avui, divendres, tenim una situació de vent de garbí que ha inflat el termòmetre i ens hem plantat als 24,2ºC de màxima, segons el Servei Meteorològic de Cataunya. I per demà, dissabte, una cua de front ens portarà núvols canviants i desinflada tèrmica amb números absoluts però que notarem poc als nostres cossos. Per diumenge la davallada càlida serà una mica més evident i el dia no serà tan radiant, tot esperant un dilluns festiu que podrà portar un dia de ruixats primaverals en tota regla.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.