Encara amb el record de la pedregada històrica que la nostra població va patir el 30 d’agost passat, i patint-ne encara les conseqüències en el dia a dia bisbalenc, estem vivint uns dies de calor intensa i xafogosa. Com si l’estiu no volgués afluixar va bombejant aire càlid, sense aturador. Per qui encara vulgui aprofundir i intentar entendre una mica més el què va ocórrer el passat dia 30 d’agost, a la secció de “Notes de premsa” el Servei Meteorològic de Catalunya enllaça una informació detallada, amb mapes, imatges, radiosondatges i l’explicació de tot l’episodi. Ho podeu trobar aquí.
Pel què fa al futur més proper, ens trobem amb un cap de setmana que podríem dir que retornarà a l’estabilitat. De fet, i si obviem la pedregada, no hem tingut un final d’estiu amb molta inestabilitat a la nostra població. Durant les últimes tardes d’agost se’ns van acostar molt les nuvolades però no van acabar de ser efectives a la Bisbal. I vam haver de lamentar que l´única tarda efectiva fos la de la pedregada, amb molt poca pluja i molta destrucció.
El cap de setmana es presenta amb variables d’estabilitat i bastant domini del sol. Només alguna nuvolada, que no la podem descartar, farà la guitza a l’astre rei. Però les nuvolades seran anècdotes per frenar l’acció càlida, que tot s’ha de dir, serà amb una calor a consonància del nové més de l’any que ens trobem. Demà dissabte anirem dels 17 graus mínims, als quasi 30 màxims. Res més a comentar.
La Diada vindrà dominada per una jornada dominical molt assolellada en general i una mica més càlida que dissabte. Durant la tarda notarem l’arribada d’un front per ponent molt desgastat i que mantindrà la variabilitat en el cel. El termòmetre serà una mica més alt sobretot pel què fa a la temperatura màxima.
Així doncs, després d’un divendres variable, es presenta un cap de setmana més estable per encarar una propera setmana amb visita pluviomètrica entre dimarts i dimecres –i possiblement dijous, també- en què arribarien les restes de l’ex-huracà Danielle que ja essent una humil depressió donaria pluges, en principi més abundants a la zona més occidental catalana, sense descartar però, la nostra geografia bisbalenca més oriental.
*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
“