19 novembre de 2021 a les 17:20

Previsió meteorològica: estabilitat amb núvols pel cap de setmana, pluja i fred per la propera setmana

Acabàvem la previsió de la setmana passada arriscant-nos a fer un pronòstic de fred a mig termini. I sembla que té ganes de complir-se. De moment, la meteorologia ens està regalant uns dies d’estabilitat per agafar forces. Tant ahir, dijous, com avui, divendres, hem tingut l’atmosfera anticiclònica. I com molt bé passa ens aquests tipus de situacions de tendència hivernal, durant les nits l’aire es refreda molt i la bonança tèrmica durant el dia deixa jornades amb regust càlid.

Avui, divendres, el dia passarà tranquil. Amb influència de 1030hPa esperem un lleuger repunt del termòmetre a migdia i predomini de l’ambient assolellat i agradable. Anirem dels escassos 5 graus mínims als 15 màxims, amb absència de tramuntana que ja haurà perdut tota la força que ha tingut les jornades passades. El dia serà plàcid i molt agradable.

I, pel cap de setmana, la tendència estable es mantindrà, fins i tot, amb una mica més de bonança tèrmica demà dissabte. Però, la part més negativa és que els núvols guanyaran terreny a mesura que avancin les jornades i ja demà a la tarda taparan el cel. Diumenge el cel també estarà cobert i el dia serà poc assolellat. Tot i això, no esperem pluja. Les temperatures aniran a l’alça i tant demà dissabte, com diumenge podrem arribar als 17 graus màxims.

La meteorologia es guarda tot el moviment per la propera setmana: una nova situació amb vents més marítims ens podrà portar pluja molt probablement, en una primera tongada que podrà durar de dilluns a dimecres, tot i que no vol dir que estarà plovent seguit els tres dies. De segon plat, i més de cara mitjan setmana, canviaríem la pluja per fred amb majúscules. Seria la primera fredorada de la nova temporada, encara no hivernal. Després hauríem d’estar molt atents si la fred i la precipitació s’ajuntessin a les nostres contrades perquè podrien portar sorpreses a cotes bastant baixes. Encara és aviat per concretar. És per això que caldrà estar molt atents a les previsions dels propers dies.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.