3 març de 2023 a les 7:02

Previsió meteorològica: estabilitat amb temperatures molt més suaus

El primer cap de setmana de març serà estable, amb pocs moviments al cel. I això serà sinònim de jornades més assolellades amb temperatures molt més benèvoles de dia i més fresques de nit.

L’allunyament de la pertorbació, cap a terres més orientals, que ha donat tant de joc meteorològic aquesta setmana, ens donarà una treva a les inclemències fredes a la nostra població. Aquesta última setmana la vam començar amb molta moguda al cel i ja dilluns mateix una tímida nevada va afectar a la nostra població. La temperatura màxima dilluns no va poder pujar més de 6.3ºC, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. I la tramuntana va bufar molt forta amb 74.9 km/h com a cop més fort diumenge passat, 66.6 km/h dilluns o 69.8 km/h el dimarts. I això va incrementar molt la sensació de fred. La setmana no ha estat gaire confortable. A més, si hi sumem el fet que ahir pràcticament no vam poder notar l’escalfor del sol perquè vam tenir la jornada amb el cel cobert, observem que la setmana ha estat poc amable.

La dinàmica del cap de setmana serà diferent dels dies que hem viscut, i podrem notar una lleugera bonança a la meteorologia local bisbalenca. A grans trets, tindrem un cap de setmana amb nit fredes i jornades que presentaran migdies molt més suaus, amb augment clar de la temperatura diürna. Seran uns dies amb poca nuvolositat. I la temperatura màxima que s’assolirà podrà arribar als 15ºC, ja avui divendres, podent pujar algun grau més demà dissabte i algun més, fins i tot diumenge. No esperem glaçades, però serà molt evident la diferència de les temperatures mínimes, de l’ordre dels 2-3ºC, que s’assoliran de bon matí, amb la bonança que notarem a ple dia.

I pels propers dies no hi ha esperança de pertorbacions actives. Quedem sense possibilitat de pluviometria que pugui regar una mica el territori escàs de pluja.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.