16 octubre de 2020 a les 16:51

Previsió meteorològica: estabilitat de tardor

Que després d’uns dies moguda el cel busqui raons de calma és quasi un fet esperable i normal. La setmana que acomiadem ha donat molt de suc meteorològic i els fets objectius ho expliquen molt bé. Dies d’inestabilitat i pluja, amb ruixats de pluviometria tardorenca alternant-se amb períodes sense precipitació, tramuntana amb nuvolades lenticulars espectaculars, termòmetres a la banda càlida quan el Sol lluïa a migdia i termòmetres freds quan les condicions de nit amb el cel sense nuvolositat agilitzava el procés de refredament de l’ambient.

La tardor avança i ja ens ha ensenyat la seva cara més ingrata. I ara toca un dies de temps amable i benèvol. Els dies estables de tardor són confortables i queden lluny de la calor intensa estival i no s’ha de patir per la fred i les inclemències hivernals. I el cap de setmana en podrem tenir la seva essència en tota regla: tenim una dosi d’estabilitat de tardor preparada.

El cap de setmana es planteja estable, amb pressions anticiclòniques i amb ascens de temperatures a migdia. Avui divendres hem tocat fons amb la temperatura mínima i segons el Servei Meteorològic de Catalunya hem baixat fins a 3,2 graus. Poc a poc les temperatures, tan mínimes com màximes pujaran. Tot i això, l’amplitud tèrmica entre el dia i la nit serà bastant notable. Anirem dels 4-5 graus a primera hora del dia, als 18-20 graus als migdies. El Sol dominarà l’ambient del cap de setmana tot i alguns núvols que podran distorsionar el cel de dissabte, però la suavitat i l’estabilitat queden garantides. Quedarà lluny el temps amarg dels últims caps de setmana: la tardor simpàtica al servei de l’atmosfera.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.