19 febrer de 2021 a les 16:03

Previsió meteorològica: estabilitat poc definida

En el marc d’un context atmosfèric d’altes pressions i estabilitat que avui, divendres, es manifesta amb núvols baixos que els ha costat molt de dissipar i deixar protagonisme al sol, es prepara un cap de setmana amb dues cares: una de més amable i una altra de menys favorable. Però, en global, un cap de setmana molt aprofitable.

Demà, dissabte, la previsió prepara un dia bastant calcat al d’avui, divendres: humitat alta, núvols baixos causant un matí molt gris, tapat i amb sensació de fred. I una obertura de clarianes que tímidament anirà deixant sortir el sol, amb alguna condició, i això serà de cares a la tarda. En general, serà un dia estable i quan surti el sol un dia amb comportament amable. A la tarda, el  vent del sud podrà ser fort afavorint el que diumenge serà l’inici d’una nova situació de llevant que portarà un dilluns plujós.

De cares a diumenge, el més important, és que arriba un canvi. Una baixa que, ja dissabte, apuntarà cap a nosaltres, l’últim dia de la setmana agafarà posicions mediterrànies: una advecció del sud-est que també portarà components típics d’aquest tipus de situació i serà la pols en suspensió. En general, serà un dia en què els núvols aniran guanyant terreny al cel i no es descarten quatre gotes a la tarda, que, com hem explicat abans, podran anar acompanyades de fang i embrutir-ho tot.

Però no cal patir per la neteja del que haurà quedat enfangat: el dilluns plujós ho netejarà tot. En el moment de la redacció de la previsió, sembla que serà un episodi de pluja que durarà tot el dia i que podrà acumular uns 10-20 litres durant tota la jornada.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.