15 desembre de 2023 a les 16:36

Previsió meteorològica: estabilització anticiclònica i temperatures suaus

Havent passat una setmana bastant tranquil·la amb un pic de fred ahir dijous, i sense precipitació, tornem a plantar-nos en un nou cap de setmana d’estabilitat i temperatures suaus. L’anticicló tornarà a prendre la batuta de la meteorologia bisbalenca i catalana, i quasi ens servirà per acomiadar l’any 2023.

Les temperatures ahir dijous van marcar un punt d’inflexió clar. Ahir vam marcar la temperatura mínima més baixa de la setmana, que va quedar a 2.4ºC. I a partir d’avui divendres el termòmetre remuntarà, sobretot els migdies que es faran molt suaus.

Ahir també vam tenir el factor tramuntana que va fer que la sensació de fred fos més marcada. Tot i això, ahir la temperatura màxima de 16.2ºC no va ser gaire freda. I els propers dies es podrà mantenir i si es supera serà per poc. Però el factor sol, que podrà lluir radiant als migdies, farà que les jornades siguin plàcides i amb sensacions poc hivernals. Les nits sí que podran ser més fredes perquè estant el cel asserenat les temperatures mínimes seran més baixes i quedaran a l’ordre dels 3 a 5ºC. Als matins no es poden descartar petits fenòmens de boirines i males visibilitats.

L’aire de tramuntana seguirà fluix però molt dominant en la resolució final de les sensacions tèrmiques. I tot i que no tindrem dies esventats l’ambient del nord mantindrà el cel asserenat amb les conseqüències de fred de nit i suavitat de dia. Mantindrà la sensació de fresca però al mateix temps farà jornades d’estabilitat. I per la setmana que ve més estabilitat i més suavitat. I tot plegat encara esperant la pluja que ja ens aventurem a pronosticar que no vindrà amb la quantitat necessària, abans d’acabar l’any, per solucionar la sequera que estem vivint.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.