5 juliol de 2019 a les 17:11

Previsió meteorològica: fa calor, és l’estiu, tot normal

La calor no ens vol abandonar i, si això passés, més d’un s’enfadaria. Estem en ple l’estiu i si una cosa li hem de reclamar és que faci calor. És veritat que anem una mica mancats de precipitacions, però les dates que estem vivint, ni per estadística ni per definició, hem d’esperar que ho arreglin. El problema de viure a latituds mitjanes és que quan fa calor reclamem fred i quan fa fred volem calor. Mai estem contents. Però vivim dins la normalitat.

I això és el que el cap de setmana ens promet: calor. Una mica de repuntada dels termòmetres després d’uns dies que no han pujat tant. Però que, per contrapartida, han deixat humitats elevades, donant xafogors importants i potser més incòmodes de viure. El cap de setmana serà càlid. La combinació serà que vindrà una nova entrada calenta del sud-oest, més moderada de calor i amb previsió d’una durada curta de dos dies i amb l’esperança d’un principi de setmana més moderat i amb tempestes.

Diumenge no serà un dia massa radiant i, de cares a dilluns, aquest petit episodi càlid s’haurà acabat i la calor que haurà acumulat donarà força joc per parlar-ne. I això pot ser bona notícia, sobretot pensant en possibles precipitacions associades al nou canvi. 

El mes de juliol, en general, serà càlid, amb alts i baixos però sempre amb temperatures altes. És l’estiu: tot normal.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.