21 febrer de 2020 a les 11:25

Previsió meteorològica: febrer confús

Ja tenim pràcticament el febrer acabat i el resum que en podem fer és no recorda ni per aproximació que estem a l’hivern. Certament, el segon mes de l’any és un mes que té fama de ser un temps del calendari que tant ens pot sorprendre per ser benèvol com per ser inclement. I si no, recordem el refrany que popular que diu «El febrer és un mes mentider». Això ja ens dona pistes ben clares dels propòsits d’un mes que ni tan sols té el mateix número de dies que els altres i que cada quatre anys incrementa un dia.

Aquest any 2020 ja podem dir que a la Bisbal no tindrem sensacions d’hivern dins del febrer. Falta una setmana per acabar el mes i només s’intueix un moviment a finals de la setmana que ve, que en podria ser l’esperança. La setmana que estem acabant s’ha mogut amb paràmetres pocs freds: temperatures mínimes molt positives, fins i tot 8.1ºC el dimarts passat!. I temperatures màximes que han superat els 15ºC.

Avui divendres, demà dissabte i també diumenge les jornades a la Bisbal d’Empordà es preveuen radiants, amb domini del sol, anticiclòniques, tranquil·les, poc fredes, pre-primaverals, estables, amb matins freds i migdies càlids i augmentant la temperatures amb el pas del dies. El termòmetre de diumenge podria acostar-se als 20ºC marcant una jornada esplèndida. Però el dilluns, encetant la propera setmana, encara pujarà una mica més i podríem passar dels 20ºC. El febrer, confús, no està donant gaire feina als apassionats del cel.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.