26 abril de 2024 a les 10:51

Previsió meteorològica: final de setmana inestable i final de mes plujós

Partint de la base que el principi de la propera setmana, que coincidirà amb el final del mes d’abril, serà plujós, comencem explicant la previsió meteorològica del cap de setmana amb l’il.lusió que tindrem una tongada de pluja important dins el context de sequera que estem vivim.

I és que ja fa uns dies que tenim el temps canviat, i ja ahir, dijous, el dia va ser molt ennuvolat i va plegar de bufar la tramuntana que va ser el meteor més important de dilluns a dimecres. I avui, divendres, tot i que potser veurem una mica més el sol que ahir, encetem un període inestable que culminarà amb una bona regada de cara a inici de la propera setmana.

Comencem doncs explicant que avui divendres tindrem el cel parcialment ennuvolat i ens mourem amb una temperatura mínima que baixarà una mica respecte a ahir i una màxima que serà molt semblant. I això donarà una forquilla de temperatures entre els 4-5ºC als 17-18ºC. No és descartable algun plugim poc important.

Demà, dissabte, ja començarem el dia amb plugims que deixaran el dia gris i poc radiant. No esperem gran acumulat de pluja, però ja podríem tenir entre 2 i 5 litres, tot esperant la regada de diumenge tarda-nit i dilluns. La temperatura no pujarà més dels 15ºC.

I diumenge, una pertorbació que portarà aire fred en altura impulsada per vents de sud, sud-est, enviarà un braç plujós important. Val a dir que a dia d’avui, encara fa de mal precisar, quina serà la zona catalanamés afavorida per aquesta situació. Però la regada, a la nostra població nord-oriental del territori català,semblaria, que poc o molt ens hauria d’afectar. I això ens fa preveure un diumenge que globalment serà gris i plujós, amb 10-15 litres que deixaran bona part del dia inestable. Per dilluns esperem el gruix de la pertorbació amb el què serà un dia molt plujós i de paraigua indispensable.

Queden enrera els dies de calor i suavitat. Tampoc estem davant de dies excessivament freds però la pluja no deixarà que el sol pugui ser el meteor dominant. I ara encetem un període d’inestabilitat primaveral que bona falta fa i per això benvingut sigui.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.