4 desembre de 2020 a les 18:12

Previsió meteorològica: ha arribat la fred per quedar-se

El progressiu ennuvolament del cel d’avui, divendres, ja anuncia un canvi de temps. Si sou dels que mireu el baròmetre aneroide constantment ja haureu notat que està baixant la pressió i apunta directament cap a la zona de temps plujós i variable. I el motiu és perquè avui està entrant en el joc del cel de les nostres latituds una baixa d’origen polar amb aire molt fred. Les peces d’abric ja es faran un aliat indispensable per combatre la nova temporada hivernal. Ha arribat la fred i ho fa per quedar-se.

Aquesta nova situació arriba fent un viatge des de les terres més septentrionals islandeses cap a les nostres terres catalanes. I arriba, sobretot, amb una variable molt clara: amb fred. Una situació que començarem a notar i ja es quedarà amb nosaltres.

El cap de setmana es planteja amb intervals de núvols que no ens fan descartar algun ruixat poc important. Però la notícia no és el risc de ruixats. La notícia és l’arribada de la fred que plantejarà un dissabte i diumenge amb ambient rúfol i amb temperatures que oscil·laran dels quasi zero graus mínims demà dissabte, als quasi 10 de màxima. I amb una mínima repuntada a l’alça diumenge.

Ha començat el desembre i la fred ha arribat. Tot normal.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.