23 setembre de 2022 a les 14:53

Previsió meteorològica: ha arribat la tardor amb pluges i inestabilitat

La setmana passada dèiem que mica en mica s’anava desinflant l’estiu. I ja hem notat durant els últims dies, que la calor ha fet un pas enrere. Aquest cap de setmana ja no som a l’estiu. I, de fet, és ben veritat, perquè avui, divendres ,de matinada, hem entrat a la tardor astronòmica, a les 3.04, i la meteorologia coneixedora de l’efemèride ha posat l’equinocci en mode on.

Doncs sí, avui, divendres, ha arribat la tardor. I tot i que el cel ha començat amb clarianes de bon matí, mica en mica, s’ha anat carregant de diferent tipologia de núvols i han anat apareixent esteles de condensació d’avions que s’eixamplaven fins a la seva desaparició. Tot plegat, molt simptomàtic del canvi que avui ens arriba. I puntualment ens començarà a afectar a partir d’avui mateix amb el patró que ara intentarem explicar.

Com ja hem dit, el cel ha anat evolucionant amb més nuvolositat, i com més tard serà més cobert quedarà i amb més risc de pluja. I mica en mica, anirà arribant el gruix del canvi  impulsat per vent del sud que bufarà moderat a les hores centrals del dia. I serà la propera nit que podrem tenir la primera tongada plujosa del canvi. Durant tota la nit podrem tenir una bona regada a la nostra població. Seran entre 20 i 30 litres que podran tenir moments d’intensitat elevada, i així ho marca l’avís, per les últimes hores d’avui i les primeres hores de demà, que el Servei de Meteorologia de Catalunya ha marcat per la nostra comarca.

Demà tindrem un dia bastant ennuvolat, amb nuvolades que faran començar el matí encara amb algun ruixat residual del què la nit haurà donat. Serà una jornada típica de tardor amb variabilitat. Per la tarda-nit el cel es guarda la segona tongada important de ruixats. Aquesta vegada seran menys quantiosos i tornaran a fer-ho durant la nit-matinada.

Per diumenge, la millora serà bastant important però l’episodi es guarda la inseguretat típica del dia post-frontal amb risc de ruixats que en principi ens afectarien a la tarda amb menor probabilitat i menor quantia.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.

Així doncs, la tardor entrarà per la porta gran amb inestabilitat i temperatures que notaran una baixada important. No serà un cap de setmana de pluja, ni un cap de setmana de fred, serà la típica situació de tardor que trencarà l’avorriment càlid de l’estiu.