3 novembre de 2023 a les 13:31

Previsió meteorològica: ha arribat la tardor freda

Lentament va entrant la tardor i ho anem notant. Aquest cap de setmana ho notarem perquè l’atmosfera es posarà el vestit d’ambient fred. L’altre factor que faltaria per marcar la tardor seria la pluja però d’aquest meteor encara no en podem fer cap previsió optimista, ja que no es veu cap episodi que ens n’hagi de portar, ni de general ni de generosa.

Aquesta setmana ja hem notat el canvi de paradigma al cel. I ha vingut quasi al mateix moment que el canvi de mes. El novembre ha començat amb temperatures més fredes i això és el que seguirà fent la meteorologia a la nostra població. Ahir, algun ruixat va regar la Bisbal. Era la part frontal de la gran pertorbació Ciarán, que va entrar empesa per vent de mestral, girant a gregal i/o tramuntana per acabar deixant un rastre d’aire fred amb les temperatures que seran de tardor avançada.

Així doncs, a la Bisbal tindrem un cap de setmana precedit d’un divendres amb temperatures que començaran molt fredes, i encara amb vent de ponent o garbí moderat, amb alguna ràfega que podrà ratllar els 40-50km/h. L’ambient serà bàsicament assolellat, almenys durant el matí. Però això no serà suficient com per tenir les primeres sensacions de fred considerable de la temporada. Anirem dels 4-5ºC mínims als poc més de 16-17ºC màxims. Les jaquetes faran falta avui.

Demà dissabte remuntarem el termòmetre i el dia serà amb intervals de núvols. Dels 6ºC mínims anirem als 20-21ºC màxims. I passarem a tenir un diumenge, altra vegada amb més sol i ambient més fred.

I començarem setmana amb panorama inestable, amb possibilitat de ruixats per dilluns i amb temperatures fresques. Però de moment, tal com avançàvem, sense cap situació clara de pluja que ajudi a omplir pluviòmetres i a resoldre la sequera.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.