23 febrer de 2019 a les 8:52

Previsió meteorològica: hivern? o primavera?

Amb menys arguments per explicar que la setmana passada, tornem a encarar un cap de setmana d’hivern amb comportament primaveral. L’estabilitat i la bonança seran altra vegada la tònica dominant a l’atmosfera del principat i, concretament, de la Bisbal.

Estem a mitjans de febrer i ja parlem de temperatures màximes superiors als 20ºC. En el moment de tancar la redacció d’aquesta previsió podem dir que teníem la temperatura més alta de l’any, que segons el SMC ha estat de 23.6ºC contrastant amb els 0.5ºC de temperatura mínima. I la notícia l’hem de trobar per aquesta banda: molta amplitud tèrmica entre mínimes i màximes. També hem d’esperar inversions tèrmiques i calor al migdia. Potser ja veurem alguna màniga curta caminant per la Bisbal.

Aquesta bonança podrà torçar-se només arran de costa quan el contrast tèrmic entre l’atmosfera càlida i el mar encara fred podrà formar alguna boira costanera. Però a l’interior, a la Bisbal, la previsió ve marcada per l’esclat de la primavera dins l’hivern i a esperar que el març es porti bé i no faci algun disbarat.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.