9 desembre de 2022 a les 10:20

Previsió meteorològica: inestabilitat, tramuntana i fred

L’atmosfera bisbalenca del cap de setmana quedarà pendent del pas d’un nou front. Un nou episodi que vindrà amb un canvi que no serà gaire destacable per massa precipitació. Tot i això, demà, dissabte, podrem tenir un dia amb algun ruixat que podrà ser probable durant tota la jornada. També, i sempre que tenim la dinàmica de nord, les temperatures tindran una davallada considerable. I és que la tramuntana també demanarà el seu protagonisme al cel perquè demà dissabte serà un dia que passarà dels ruixats al sol i a la tramuntana: una barreja digna de posar l’ambient en mode hivernal.

El cap de setmana serà d’hivern: primer tindrem un dissabte molt ennuvolat, gris i inestable, i després la tramuntana moderada s’ocuparà de fer marxar la nuvolositat i refredarà l’ambient i farà baixar la temperatura. Tot i això, el diumenge serà més estable però serà fred igualment. I vindrem d’un divendres en el qual notarem bonança. Vindrem d’una jornada de divendres amb components de vent de ponent i de sud, i això farà que el termòmetre es posi en valors suaus propers als 16ºC màxims. Demà, dissabte, només podrem gaudir de 12ºC màxims i diumenge en prou feines arribarem justos als 10ºC.

Així doncs, la conclusió és clara: les sensacions d’hivern arriben aquest cap de setmana. I arriben contundents, amb fred que ens vindrà d’un sistema frontal que ens escombrarà de sud a nord, i ens portarà molt dinamisme al cel, Canvis ràpids i freds. El paraigües i una bona peça d’abric seran molt importants per combatre el dissabte bisbalenc i per diumenge amb un bon abric en farem prou. Ruixats, tramuntana i fred per acabar la setmana. I per començar la nova, tornarem a parlar d’un nou front que tornarà a desestabilitzar el cel de la nostra població.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.