31 maig de 2024 a les 17:33

Previsió meteorològica: inseguretat al cel i temperatures fresques

Amb 75.4mm precipitats, a la nostra població bisbalenca, i faltant l’acumulat pluviomètric d’ahir a la tarda-vespre, i el que pugui fer avui, és molt probable que ens acostem als als 80mm de pluviometria aquest mes de maig. Podem estar d’enhorabona perquè això suposa un 35% de la pluja caiguda aquest any 2024. I el que és més important, sembla que hem trencat la tendència seca. Tot i això, caldria que el Daró fés una baixada. Aquest cap de setmana no esperem aquest aconteixement tot i que tornarem a parlar de pluja. No seran dies plujosos, estem parlant de dies de ruixats i xàfecs, amb nuvolositat i ullades de sol, i fins i tot, amb tramuntana que també tindrà part a la meteorologia dels dos primers dies de juny.

Així doncs, comencem el juny amb variabilitat i temperatures que refrescaran l’ambient. I tot plegat vindrà d’un embossament d’aire fred que ens arribarà de zones més septentrionals i passarà fregant la nostra zona. Els mapes isobàrics ja marquen aquest canvi de situació que ens portarà sobretot un descens de la temperatura, vent de nord moderat i inestabilització de l’atmosfera.

La foto enllaçada és ben explícita, núvols abundants i esteles eixamplant-se denotant aire fred en alçada i fent-nos entendre que no serà un cap de setmana estable. En tot cas, serà un cap de setmana fresc i bo per fer augmentar la pluviometria a la nostra població.

Avui, divendres, comencem amb ambient fresc i el dia quedarà ennuvolat amb risc de pluja a la tarda. Demà dissabte notarem algun grau menys al termòmetre i a la tarda tornarem a tenir possibilitat de ruixats. Diumenge es suavitzarà el termòmetre i ja no tindrem ruixats. Posant valors al termòmetre ens mourem dels 24ºC avui, divendres, als 20ºC demà dissabte, per tornar a pujar els 23-24ºC el diumenge. El consell seria aprofitar els matins perquè les tardes seran més incertes. I també gaudir de la fresca i la pluja perquè la setmana que ve promet temperatures a l’alça.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.