16 abril de 2021 a les 20:19

Previsió meteorològica: inseguretat i temperatures contingudes

Un nou cap de setmana per davant i un nou canvi atmosfèric. Com si la meteorologia tingués ganes d’espatllar les dues últimes jornades setmanals, enteses per la gran majoria com dies amb més autonomia per aprofitar el temps lliure, el cel torna ennuvolar-se i el termòmetre es torna a quedar a la banda freda.

Les poques ullades de sol que hem vist avui, divendres, i el predomini dels núvols són la senyal de l’entrada d’una massa d’aire freda continental. Ens arriba de territoris més septentrionals i avui només ens afectarà amb la variabilitat en el cel i el predomini de nuvolades desafiants. La tramuntana, feble però freda, també serà una conseqüència de tot plegat.

I, tant per demà, dissabte, com per diumenge, parlarem d’inseguretat, inestabilitat i núvols. Amb un dissabte que serà poc radiant i fred. Combinarà l’aire de tramuntana, la nuvolositat abundant, el poc protagonisme del sol i el risc de ruixats entre migdia i tarda. Els xàfecs, que seran convectius, podran portar aparell elèctric associat i potser calabruix. Les temperatures tindran una forquilla que recularà respecte la bonança tèrmica dels últims dies i estarem entre els 5 graus mínims als 14 màxims. La sensació serà més hivernal que primaveral.

Però diumenge el dia es planteja més assolellat i més estable: amb menys nuvolositat. Amb la retirada de l’aire fred que haurà causat l’episodi es recuperaran els termòmetres i les bones sensacions primaverals. Al migdia tornarem a parlar de temperatures entre els 16-18 graus. I això ja serà la tendència que farà que la propera setmana comenci recuperant la bonança de mica en mica.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.