3 maig de 2019 a les 19:01

Previsió meteorològica: inseguretat primaveral

Sol. Núvols. Vent. Pluja. Ruixats. Bonança. Fresca. Neu. Poca definició. Inestabilitat. Inseguretat. La situació que estem vivint ve explicada per tot aquest seguit de substantius i qualificatius. Però la paraula que defineix més bé la meteorologia dels últims dies és la de primavera. La primavera mediterrània. 

Ha tornat la pluja. I la neu, a muntanya. I la fresca. El temps s’ha tornat insegur: típica meteorologia primaveral. I avui divendres, a la Bisbal, ens ha abandonat l’astre rei a favor de la pluja. Segons el SMC que recull dades a la seva estació de la depuradora s’han recollit 8 litres que hem de preveure que s’incrementin abans d’acabar la jornada. La pertorbació que ha passat per sobre la Bisbal i ha combinat una mica d’aire fred que teníem en alçada, ha reactivat una jornada amb un episodi de pluja que al que no hauríem donat gaire confiança. La temperatura també s’ha quedat a la banda fresca començant el dia més confortables i deixant el termòmetre més baix a la tarda.

El cap de setmana el preveiem més assolellat, menys plujós, una mica més càlid. Demà dissabte amb més sol al matí i algun núvol de tarda. La temperatura no serà gaire càlida i el sol de migdia no podrà fer pujar el termòmetre a més dels 20 graus psicològics. Diumenge el dia serà una mica més estable tot i que amb aire de tramuntana. De cares a la setmana vinent podem preveure que l’atmosfera s’escalfi i s’estabilitzi més.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.

*Foto: Aleix Díaz Mallolis