11 juny de 2021 a les 17:05

Previsió meteorològica: la calor ja ha arribat per quedar-se

Els mapes isobàrics, sense pertorbacions clares a la vista, ens volen explicar que ja hem començat la nova temporada estival a casa nostra. L’ambient estiuenc es posa en mode on a la nostra població bisbalenca, i a tot el territori mediterrani. I, a curt termini, pel cap de setmana que començarem demà, la previsió és clara de sol i calor.

Avui divendres, passarem el peatge d’una tarda amb nuvolades llunyanes que podran amenaçar l’estabilitat. Serà la mateix calor que afavorirà el creixement d’aquests núvols convectius més a l’interior de la nostra comarca, i això implicarà que l’atmosfera de la nostra població quedi amb possibilitat d’algun ruixat de tarda.

Comença la nova temporada la roba curta, de les piscines i les platges, dels termòmetres desbocats, dels dies més llargs, dels refrescs, de les xancletes i l’aire condicionat. A nivell particular, a la Bisbal, aquest cap de setmana serà molt calorós, tot i que a nivell mediterrani ens queden 10 dies per començar l’estiu astronòmic. Serà el 21 de juny, a les 5.32 i aquest any serà l’estació més llarga amb 93 dies i 15 hores. I s’acabarà amb l’equinocci de tardor el dia 22 de setembre. El sol del primer dia d’estiu pujarà 72ºC per sobre l’horitzó i serà el dia de l’any que el sol el tenim més perpendicular per sobre els nostres caps i és per això que projectem menys ombra al migdia.

Així doncs, els dos últims dies de la setmana preveiem estabilitat amb sol i ambient càlid amb contundència. La calor assolirà temperatures de ple estiu. Calor amb majúscules. La notícia seran les temperatures que podran superar tranquil·lament els 30ºC dissabte i diumenge col·locar-se a properes als 34ºC. Amb aquesta situació tan càlida i amb el mar encara fresc, tant per dissabte com per diumenge, podríem tenir garbí, que a les poblacions més costaneres comença al matí i aquí és tan  típic de  tarda i que ens acompanyarà fins a les set, com diu el refrany. Llavors se n’anirà a dormir, quan la temperatura decaurà.

I per la setmana que ve més calor i estabilitat. El termòmetre tindrà ganes d’escalar més amunt i fer-nos suar una mica més.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.