10 gener de 2020 a les 18:04

Previsió meteorològica: la primera pluja de l’any

La primera pluja de l’any ha arribat amb mandra: sense fer estralls, ni còmputs pluviomètrics per recordar. L’última regada bisbalenca important la rebíem el passat 4 i 5 de desembre amb 42.9mm i 36.1mm, respectivament. I, després de 36 dies, els bisbalencs hem hagut de treure la pols als paraigües que feia dies que no sortien al carrer. Només 5mm escassos, segons dades de l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya.

Era previst, i ha passat. Un petit front ha creuat de matinada i durant el matí d’avui divendres ha deixat ruixats febles i ha servit per canviar la dinàmica anticiclònica al cel. Però el canvi no durarà gaires hores.

El mateix avanç ràpid del front ha portat a diverses situacions meteorològiques: pluja –més o menys feble a estones-, clarianes ja a primera hora, Sol guanyant terreny al cel i cert aire de tramuntana anunciant la finalització del primer intent fallit de trencament de l’anticicló.

Avui hem notat l’alè de l’hivern, encara que sigui amb el mode “vull-i-no-puc”. Al matí plovia i notàvem fresca. Era agradable anar ben abrigat sota d’un paraigua, pensant que a cotes mitjanes la neu tornava a fer acte de presència. Però tot plegat ha passat molt ràpid i ens tornem a plantar a un nou cap de setmana anticiclònic.

Així doncs, poca cosa per comentar. La situació per dissabte i per diumenge ja es podria endevinar: matinades fredes i migdies amb recuperació del termòmetre. Només amb l’excepció dels llocs on la boira monopolitzi la jornada, llavors ens trobaríem amb dies molt freds. Però aquesta no serà la previsió per a la Bisbal: podrà lluir el Sol durant la jornada, tant dissabte com diumenge, i tornarà a pintar la meteorologia d’avorriment total.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.