2 octubre de 2020 a les 19:19

Previsió meteorològica: l’Àlex portarà la batuta del cap de setmana

Les primeres gotes que avui han caigut al matí i que precipiten en el moment de la redacció de la crònica, i el vent de garbí constant, amb ràfegues fortes, ja és el presagi del canvi de situació atmosfèrica del cap de setmana. Un canvi que vindrà dirigit per la batuta de l’Àlex, una baixa que s’aprofundirà i agafarà energia a la zona del Mar Cantàbric i que desplomarà el baròmetre en temps rècord i afavorirà una ciclogènesi explosiva.

Com tot el que ve de zones de ponent i més septentrionals no suposarà grans canvis en aquesta zona de Catalunya, i en concret a la Bisbal. Les variables que entraran a joc seran el vent, la baixada de temperatures i la pluja. Pel que fa al vent de garbí, durant la tarda d’avui divendres anirà girant a ponent i a mestral, i seguirà essent fort. Seguint el gir ciclònic del vent la temperatura anirà baixant afavorida per la pluja i la incidència de vents més frescos. La pluja pot protagonitzar el què queda de divendres i pot deixar una tarda grisa com fa jornades que no teníem. Podrem recollir entre 5 i 10 litres.

I tant pel què fa a dissabte com a diumenge, el cap de setmana no es presenta gens desaprofitable. El gruix més important del temporal ja l’haurem passat avui i quedarà la part postfrontal amb totes les seves característiques: inestabilitat i poca definició. Sol i núvols i algun ruixat de tarda. I les temperatures més fresques no podran pujar dels 22-24 graus, amb Sol de tardor esmorteït.

Per la setmana que ve seguirà la dinàmica de tardor però amb remuntada dels termòmetres.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.