1 juny de 2018 a les 18:45

Previsió meteorològica: l’atmòsfera encara no té ganes de bon temps

Si la setmana passada es deia que l’estiu s’anava acostant imparable i el dissabte i diumenge que es va tenir ja començaven a ser-ne el testimoni més evident. Doncs aquest cap de setmana no es pot dir el mateix. Després de passar una setmana amb temperatures càlides al matins i migdies, i amb tardes governades per núvols d’evolució, que han descarregat lluny de terres empordaneses, el cap de setmana es presenta primer benèvol i després malintencionat.

Així doncs, començarà el cap de setmana amb un dissabte encara a la banda càlida que podrà deixar pujar el termòmetre per sobre els 25 graus i que serà bastant assolellat durant al matí. Durant la tarda el cel començarà a quedar emblanquinat per núvols alts. Hi hauran ruixats només en zones del Pirineu i Prepirineu.

Diumenge, el temps canviarà radicalment. Es farà plujós i malintencionat. La meteorologia encara no té ganes de bon temps i això quedarà ben demostrat diumenge. El dia serà, fins i tot fred, per ser juny. Serà un dia gris i de pluja. S’ha de dir que aquest nou episodi serà més productiu a la zona sud catalana, però farà la guitza a tot el principat. I deixarà el terreny preparat per començar la primera setmana de juny sense cap esperança de temps amable.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.