14 juny de 2019 a les 18:40

Previsió meteorològica: lenta recuperació de les temperatures

Agafant de referència les dades del Servei de Meteorologia de Catalunya, la notícia meteorològica d’aquesta setmana és sense dubtar-ne ni un moment el sotrac tèrmic que vam patir dimecres passat i que va aconseguir posar el termòmetre a 7ºC de temperatura mínima en un dotze de juny. Un titular tan o més important com és el fet que el dimarts vam recollir 18.6mm, que van aconseguir remullar un terreny molt limitat de pluviometria. El juny avança i ja ens plantem a mig camí del mes de juliol, a una setmana vista del solstici d’estiu i de l’inici de la nova estació de la calor i la  poca pluja. I encara que sigui a petits passos anem escalant posicions càlides al termòmetre. Això serà la base de la previsió del cap de setmana.

Avui, divendres, acomiadem una situació que ha portat el pas d’un front causat per una advecció de terres meridionals i que ha portat quatre gotes enfangades. Que no ha portat cap més conseqüència que el fet de deixar-ho tot brut perquè ni ha fet baixar el termòmetre ni ha aconseguit omplir cap pluviòmetre. Poca cosa tot plegat.

I pel cap de setmana, a la Bisbal, la previsió porta el titular d’augment moderat del termòmetre, amb Sol només deslluït una mica dissabte al matí. Però aconseguirà brillar amb força la resta de la jornada tan de dissabte com de diumenge.

De mica en mica ens acostem a l’estiu i ja ho estem notant perquè els raigs de sol arriben més potents en ser al seu punt àlgid de perpendicularitat amb la Terra. Divendres que ve a les 16.55 h entrarem de ple a la nova estació estival.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.