6 octubre de 2023 a les 7:37

Previsió meteorològica: l’estabilitat i la calor no tenen ganes d’afluixar

Si el cap de setmana passat parlàvem de temperatures anormalment altes, aquest cap de setmana tornarem a parlar del mateix perquè la situació no vol variar: ni per temperatures altes, ni per pluviometria. Seguim amb un discurs poc esperançador de canvi que ens pugui donar alguna configuració més favorable pel territori assedegat.

Així doncs, el discurs segueix amb la mateixa previsió que fa dies que arrosseguem: domini del sol, pressions altes, amb el que seria un bloqueig anticiclònic atípic per l’època de l’any que som, temperatures altes, tant mínimes com màximes, pluviometria nul·la i mapes isobàrics que al dia a dia no varien.

Amb aquesta situació podem fer una previsió per avui, divendres, per demà, dissabte, i per diumenge, fent servir la mateixa explicació. Podem dir que estem davant d’un final de setmana amb domini del sol, i amb temperatures molt per sobre la mitjana de les que tocarien per l’època. Estem parlant de mínimes espectacularment altes amb valors molt semblants als 20ºC. I màximes que aniran dels 25ºC als quasi 30ºC. Sense precipitacions. I sense pertorbacions a la vista, a 8-10 dies. Només algun núvol escàs o boirina matinera serà la que voldrà fer semblar la meteorologia a la tardor.

Posats quasi a mitjan octubre l’atmosfera segueix parada, sense moviments que ens recordin que avancem les dates que som. Tampoc notem sensacions poc confortables amb els meteors diaris. I dins un context de normalitat ja hauríem notat fred o hauríem fet servir el paraigua més d’una jornada. De moment res fa pensar amb previsions de més fresca o més plujoses. Tot i això, s’intueix un canvi de tendència cap al dia 15 del mes. Ho haurem d’anar seguint.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.