20 juliol de 2018 a les 19:02

Previsió meteorològica: L’estiu es relaxarà durant el cap de setmana

Amb l’arribada d’una pertorbació que creuarà el municipi, durant el cap de setmana tant dissabte com diumenge, cal esperar una inestabilització de l’atmosfera i un afebliment del termòmetre. Ja començava la setmana amb un dilluns plujós i tempestuós durant el matí, però mica en mica ha retornat al temps canicular. Dilluns amb 34.2mm distribuïts amb molta intensitat durant el matí va suposar una afluixada important a l’estiu que ens va afectar amb majúscules el passat cap de setmana. I ara torna a tocar viure un afluixament de la meteorologia estival. I com es veurà reflectit això durant les jornades de dissabte i diumenge?

Doncs, dissabte, serà un dia molt ennuvolat i inestable. Ja al matí els núvols i algun ruixat aïllat deixaran entreveure’s. I a la tarda la previsió portarà a pronosticar més ruixats i més intensos. Diumenge, serà un dia inestable amb risc de ruixats a qualsevol hora del dia, tot i que en principi es podria d’una situació més localitzada a la nostra zona nord-est catalana i també seria una situació de menys pluja.

La paraula clau per definir el cap de setmana serà la inestabilitat, una situació poc amable per a un cap de setmana de mitjan juliol. Però segur que la meteorologia, que en sap més, vol preparar el terreny pels propers dies que han de venir -fins el 15 d’agost- i què suposaran una nova temporada de la calor canicular. 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.