10 novembre de 2023 a les 14:38

Previsió meteorològica: l’estiuet de Sant Martí en tota la seva essència

Si la setmana passada el titular anunciava que havia arribat la tardor freda, aquest cap de setmana hem de dir que ha arribat l’estiuet de Sant Martí. Arribarà demà puntual per dia i per conseqüències al cel. Avui, divendres, serà el dia que trencarà entre les jornades amb cert regust de tardor, que ens han plantejat els primers dies de novembre i les jornades on la bonança i el temps tranquil es tornarà a consolidar al nostre territori, i a la Bisbal.

Ahir ens acabava passant un front descafeïnat, poc convincent, que va ensenyar una mica la cara menys amable de la tardor amb sensació d’una mica de fresca i una mica de pluja. Poca cosa, tot plegat: encara no 1 litre escàs per metre quadrat, que es sumaran als que entre dilluns i dimarts van poder acumular poc més d’1 litre, altra vegada. I avui, divendres, els mapes isobàrics marquen l’allunyament del front i els mapes previsionals no en veuen cap de mínimament actiu, almenys a 7-10 dies vista.

Així doncs, avui, divendres, el dia serà molt més assolellat que ahir dijous. Això suposarà que les temperatures matinals siguin més fresques i les de migdia siguin més càlides. Anirem dels 7-8ºC mínims, als quasi 20ºC màxims.

I el temps tranquil es quedarà amb nosaltres a partir de demà, dissabte, i durarà tota la propera setmana. Demà és Sant Martí i la cultura popular marca una petita treva atmosfèrica. I el cel no oblidarà aquesta cita del calendari: el temps s’estabilitzarà, l’ambient poc fred guanyarà terreny, el sol, la bonança i la manca de precipitacions seran els titulars meteorològics.

De moment, encara no tenim esperança per moviments futurs de tardor convincent, ni al nostre territori, ni a la Bisbal. Només, i quasi a títol d’anècdota, el sol podrà jugar la partida amb restes de núvols des dos cues de front que ni tan sols ens afectaran. I això seria una mica avui, divendres, i demà, dissabte. Per la resta, no tenim notícies ni de pluja ni de fred que els models atmosfèrics puguin preveure.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.