11 gener de 2019 a les 17:43

Previsió meteorològica: l’hivern ensenya les seves armes

A la previsió del cap de setmana passat ja s’anunciava una entrada de fred més septentrional que encapçalaria el titulars meteorològics de la setmana. I ja el municipi n’ha patit les conseqüències més evidents amb els termòmetres que han quedat glaçats –mai tan ben dit-, amb temperatures hivernals.

Prenent dades de l’estació de la Bisbal del SMC, la temperatura màxima de la setmana va arribar dimecres al migdia amb 15ºC i la mínima dimarts passat amb -2.4ºC. Només avui divendres la temperatura mínima ha estat superior a zero graus, concretament 2.2ºC, a causa de la tramuntana que no ha deixat baixar el termòmetre però que per contrapartida ha fet augmentar la sensació de fred. Tot això, ha estat la conseqüència d’una nova configuració atmosfèrica que l’ha causat una massa polar continental seca i que voldrà dirigir el cel uns dies més amb diverses conseqüències, la més visible i palpable en serà la fred.

En el futur més proper, arriba aquest cap de setmana que evolucionarà amb un lleuger augment de les temperatures diürnes, i per tant les màximes, i això ho es podrà notar més de cares a diumenge. Però pel què fa a temperatures mínimes encara seran baixes però moderades per la tramuntana, que no deixarà de bufar durant tot el cap de setmana entre feble i moderada. L’hivern ensenya les seves armes. Tot dins la normalitat si tenim en compte les dates de calendari que ens trobem. I això és bo, és el que toca.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.