17 juny de 2022 a les 20:22

Previsió meteorològica: l’onada de calor es mantindrà forta

L’onada de calor, que ha monopolitzat les notícies meteorològiques de la setmana, insistirà i seguirà molt forta, sobretot avui divendres que marcarà el pic més alt amb temperatura màxima extrema. I ho farà arreu del territori català. I aquí a la Bisbal també en notarem les seves conseqüències. Avui la calor serà més intensa i una mica més extensa en territori, i això farà que avui sigui el pitjor dia de l’episodi càlid.

La setmana passada anunciàvem molt de sol, absència de pluja i jornades llargues d’insolació. I això ha comportat la primera onada de calor de la temporada, encara no estival. Tot plegat, dintre d’una situació extrema pel què fa a temperatures.

Aquí, a La Bisbal amb dades del Servei de Meteorològic de Catalunya, hem tingut temperatures que durant la setmana no han pogut baixar més dels 16.7ºC mínims. I per màximes la relació de temperatures, des de dilluns fins a ahir dijous ha estat de 35.3, 34.3, 32.1 i 37.5 ahir dijous. Avui, però,  superarem la temperatura màxima i ens plantarem propers als 38-39 graus. I això serà la previsió d’avui: domini del sol i calorada en tota regla.

Demà i demà passat, en superfície els mapes no donen gaire canvis. Però en alçada, la bombolla càlida es debilita una mica i podrem respirar una mica frescos. I això serà la bona notícia del cap de setmana que serà càlid però en menor mesura que els dies viscuts.

Cal que tinguem en compte que davant de la previsió de calor extrema, avui el Baix Empordà, i concretament la Bisbal, es troba en avís de perill per onada de calor. I també cal remarcar que la qualitat de l’aire serà regular amb nivells d’ozó troposfèric que podran ser elevats i també nivells moderats, o puntualment elevats, de partícules en suspensió, a causa de l’entrada d’aire africana. També seguirà essent important de protegir-se del sol, refrescar-se per la calor i també procurar no fer activitats a l’aire lliure a ple dia, sobretot si es tenen patologies respiratòries.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.