28 setembre de 2018 a les 21:35

Previsió meteorològica: matins frescos i migdies càlids

Les primeres pinzellades de tardor bisbalenca ja són visibles per als més observadors. Els arbres caducifolis que comencen a canviar el color de les fulles o fins i tot alguns que ja se’n comencen a despullar en són el primer símptoma visible. L’altre indicador és el fet que els matins ja siguin més frescos contrastant amb la temperatura càlida dels migdies, tot i que ja molt menys calorosa que les jornades estivals. L’amplitud tèrmica cada dia s’ha anat fent més evident a mesura que ha avançat la setmana, fins que avui divendres el termòmetre ha assolit 20,4ºC de diferència entre la temperatura mínima, que ha estat de 10ºC, i la màxima que ha pujat a 30,4ºC al migdia.

Arriba l’últim cap de setmana de setembre que es presenta amb paràmetres tardorencs. Però paràmetres de tardor amable perquè els mapes isobàrics preveuen un dissabte i un diumenge bastant tranquils.

Així doncs, el dissabte al matí serà assolellat i plàcid i a la tarda s’alternaran els núvols que seran els responsables de fer ploure a l’interior de les nostres comarques gironines. També cal esperar algun ruixat al Pirineu i Prepirineu. Tot plegat serà poc destacable. Diumenge també hi haurà Sol al matí, però ja més enteranyinat per núvols que podran portar ruixats de cara a la tarda. Variabilitat típica de tardor per plantar-nos al mes d’octubre esperant pluja del cel.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.