11 setembre de 2020 a les 12:25

Previsió meteorològica: matins frescos, migdies càlids

El canvi de temps que aquesta setmana ens ha plantejat la meteorologia a casa nostra ha servit per entardorir l’atmosfera de les nostres latituds mediterrànies. Aquí, a La Bisbal, l’episodi ens ha emplenat el pluviòmetre amb dos tongades: 5.20 litres el dilluns i 24.60 litres el dimecres. També hem pogut gaudir de les grans nuvolades convectives habituals en aquests casos. I hem començat a preparar la dinàmica equinoccial de tardor amb matins frescos de jaqueta i migdies càlids de màniga curta

I el que també és habitual per l’època són les jornades que ens evoquen a l’estiu. Són jornades plàcides, amb bona temperatura, sense el desfici dels mesos de més calor. Els dies es van escurçant i l’ambient fresc nocturn encomana les primeres i les últimes hores de les jornades. Però per contrapartida, els migdies el Sol encara pot regalar-nos benestar tèrmic.

El cap de setmana llarg, que inclou també la Diada de Catalunya, aquí a La Bisbal serà bàsicament tranquil i amb regust estival. El Sol podrà lluir els matins i potser les tardes seran més ennuvolades però el risc de xàfecs, més probables demà i dissabte, quedarà lluny nostre: a zones del Pirineu del Ripollès i potser s’acostaran una mica més afectant a la Selva i també a zones interiors gironines. A La Bisbal, no esperem conseqüències d’aquestes nuvolades. I els termòmetres màxims quedaran a la banda càlida, amb un augment dia a dia de la temperatura i acabant amb un diumenge radiant, amb valors que passaran dels 30 graus.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.