4 febrer de 2022 a les 16:57

Previsió meteorològica: més ennuvolats però sense precipitació

La meteorologia dels propers dies es presenta més ennuvolada, però encara sense precipitació. Avui, divendres, ja hem començat el dia una mica ennuvolats i acabarem reclamant l’acció del sol, que els últims dies ens ha protegit. Seran núvols alts i mitjos que no deixaran que el dia sigui tan càlid com els darrers i com a molt la temperatura a migdia podrà pujar a 15ºC.

El cap de setmana serà dual: dissabte més ennuvolat i diumenge més assolellat. Però sempre partint de la base de les temperatures poc càlides. L’estabilitat de l’anticicló el dissabte trontollarà i diumenge tornarà a posar-se en mode on. Les temperatures podran pujar poc més dels 15 graus però per contrapartida no farà tanta fred durant les nits i deixarem les gelades matinals més apartades. La sensació serà d’un dissabte no tan radiant i un diumenge més esplèndid però suau.

No tindrem precipitació i ja farà molts dies. A la Bisbal, no veiem aigua del cel amb certa acumulació des del dia 10 del mes passat, i només van caure escassos 4mm. El gener d’enguany passarà a ser un dels que tindrà més dies amb temperatures mínimes sota zero: concretament, 21 dies, amb un període de sis dies molt freds entre el 13 i el 18 que va marcar la mínima més baixa de 4,3ºC negatius. I d’això l’anticicló n’ha tingut tota la culpa. El mes de febrer comença anticiclònic però amb petits canvis que esperem acabin amb precipitacions. S’entreveu una possibilitat de trencament de tendència a final de la propera setmana: fred? Pluja? Tot junt? De moment és aviat per confirmar-ho, però ja és bona notícia que puguem començar a parlar del final de l’episodi sec.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.