26 març de 2021 a les 20:00

Previsió meteorològica: meteorologia primaverenca

Ara sol, ara núvol. Ara fred, ara calor. Ara garbí, ara tramuntana. Ara bonança, ara inestabilitat. Ara matí de jaqueta, ara migdia de màniga curta. Ara mala visibilitat, ara cel blau. De mica en mica l’esclat de la natura es fa més evident als voltants de la Bisbal, i la meteorologia canviant no pot ser més explícita: no li podem reclamar el fet de desconcertar-nos segons faci o no faci algun tipus de meteor o algun altre. La previsió meteorològica de l’última setmana ha estat de primavera en tota regla. I seguirà essent així.

En plena inèrcia a la pujada dels termòmetres i de la instal·lació anticiclònica avui, divendres, ha passat com un dia amb ressol i núvols prims que han aconseguit apagar l’escalfor de l’astre rei. Un dia que s’ha espatllat per culpa del pas del pas d’una cua de front que ha passat lliscant pel Pirineu, però que només implicarà una disminució de la temperatura i una entrada de vent de tramuntana. Serà per poques hores. Acabarem el divendres, i encara haurem pogut veure el bastant el Sol, i l’acabarem amb nuvolositat que haurà guanyat la partida al cel blau. L’acabarem amb garbí que ha donat pas a la tramuntana. I ens despertarem amb un dissabte poc radiant.

Així doncs, demà, dissabte, es planteja com una jornada amb un matí molt ennuvolat, amb una petita refrescada del termòmetre, però el pas del dia anirà fent-lo millor. Tot amenitzat amb una mica de tramuntana. Però, de cara al migdia, el Sol tornarà a guanyar protagonisme plantejant un diumenge assolellat i amb ràpida pujada tèrmica que ens portarà a un final de mes amb molt bon temps i amb repunt de les temperatures.

Per la propera setmana tot apunta que no haurem de patir per temps advers, almenys fins dijous. A partir de divendres es posarà a funcionar la maquinària primaveral a tota marxa amb una previsió d’inestabilitat i ruixats que podrien afectar a la nostra població. Això suposarà que comencem una Setmana Santa amb temperatures, que aquí a La Bisbal, algun dia podran assolir o passar dels 20 graus. I a partir de divendres sant, i més de cara al cap de setmana de Pasqua, el termòmetre sembla que voldria baixar en picat recuperant valors d’hivern. Però d’això ja tindrem temps de parlar-ne…

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.