16 setembre de 2022 a les 8:20

Previsió meteorològica: mica en mica es desinfla l’estiu

Amb la visió del cap de setmana a curt termini, el que veiem més clar és el refredament de l’atmosfera. I això és evident. Els últims dies de la setmana seran jornades de temperatures que es faran més suportables. El titular ho diu ben clar: mica en mica l’estiu es desinfla. I ja ho notarem avui, divendres.

Avui, divendres, la notícia meteorològica és que plourà. El dia d’avui serà una típica jornada inestable de final d’estiu. Avui, a La Bisbal, el cel ràpidament s’ennuvolarà i els ruixats seran possibles, a partir de mig matí i fins que s’acabi el dia, prioritzant sobretot la tarda-vespre. Atenció, que podrien ser tempestes intenses i poden portar calamarsa o pedra associada. Podrem recollir al voltant dels 10-20 litres –o més- durant tot el dia, a la nostra població. I en referència a aquesta previsió, el Servei Meteorològic ha emès un avís per intensitat de pluja entre les 6 del matí i les 6 de la tarda, amb els meteors comentats de pedra o calamarsa, amb tempesta i amb possibilitat de 20 litres o més amb 30 minuts.

El cap de setmana serà menys plujós, però amb temperatures més fresques. Demà dissabte començarà més ennuvolat, aire de tramuntana i potser restes d’algun ruixat que coincidiria amb els primers minuts de la jornada. Seguirà amb el cel bastant ennuvolat i tot i que les clarianes guanyaran terreny, no serà un dia radiant. I això ja ens fa parlar de variables semblants a la tardor. Podem afirmar que el cap de setmana serà el punt d’inflexió a la calor insuportable que hem viscut aquest estiu cap a la normalització tèrmica més típica de l’estació equinoccial. Esperem arribar com a màxim als 25ºC.

Diumenge, tot i la major insolació, tot i ser un dia més estable, no remuntarem ni per temperatura mínima ni per màxima i això serà l’única notícia de l’últim dia de la setmana que ens portarà altra vegada als 25ºC màxims al migdia i ens portarà a una nova setmana amb les mateixes variables, tot esperant una nova possible regada coincidint amb el proper cap de setmana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.