6 agost de 2021 a les 10:53

Previsió meteorològica: mica en mica l’atmosfera s’estabilitzarà

Amb la confirmació atmosfèrica d’avui divendres, es veurà clarament que la meteorologia tindrà ganes de mantenir-se tranquil·la després del sotrac plujós i tèrmic del dimecres. A la nostra ciutat només van ploure 5.3 mm, amb aparell elèctric i intensitat forta, a estones. Però n’hi va haver prou per refrescar una mica l’ambient i regar la vegetació i els boscos propers.

La saviesa popular de la zona ens explica que quan entren en joc les primeres pluges de tarda del mes d’agost la calor comença a deteriorar-se i es comença a desinflar. És evident que encara li queda corda a l’estiu però ja no amb la força que podria afectar-nos si fóssim el mes de juliol. Aquest any no ens podem queixar per calor perquè s’està portant bé l’atmosfera. Potser sí que ens queixarem per manca de precipitació. I no sembla que s’hagi d’arreglar la tendència pluviomètrica perquè els mapes previsionals mensuals no prometen un agost excessivament plujós, i en canvi ens el pronostiquen amb temperatures lleugerament superiors a la mitjana climàtica. Al revés del que necessitaríem.

Parlem més a curt termini: tenim el primer cap de setmana d’agost a punt de començar i serà moderadament càlid, sense estridències ni grans canvis, a La Bisbal. Amb més calor dissabte, i no tanta diumenge. Més asolellat demà dissabte i no tant diumenge. Però, per sobre de tot, un cap de setmana d’estiu, amb components d’estiu i amb sol que escalfarà quan surti. En definitiva, l’atmosfera es posarà en mode estable per acabar la setmana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.