2 abril de 2021 a les 10:42

Previsió meteorológica: millor del que semblava

Fa uns dies que la previsió no era tan amable pels dies que ens suposaran el cap de setmana –llarg- de Setmana Santa. Però, ja és normal, les previsions a llarg termini, en plena primavera són molt arriscades i no les hem d’agafar mai al peu de la lletra. Aquesta vegada, a la Bisbal, l’atmosfera ens regalarà una previsió típica de l’època i de les que ens agraden als encarregats de fer previsions: una predicció gens descartable per viure la màxima essència del temps lliure festiu.

Així doncs, tenim tres dies per davant que en general, a la nostra població bisbalenca, no es presenten gens complicats, gens negatius atmosfèricament parlant. Si hem de fer alguna distinció entre els diferents dies, estaríem parlant d’un dissabte encara amb inèrcia càlida però amb una tarda ja més ennuvolada que serà de ruixats a l’interior de les nostres terres gironines, un Diumenge de Pasqua que ja començarà a desinflar-se i un dilluns que ja serà més fred. Però no sembla que cap dels tres dies ens hagi d’afectar una situació d’incòrdia plujosa.

Avui, Divendres Sant, ha passat com un dia majoritàriament assolellat i càlid amb temperatures a migdia realment bones, de l’ordre dels 23-25 graus. Demà, dissabte, el matí ja serà més càlid, encara molt assolellat, arribant el termòmetre a prop dels 8-10 graus, i el migdia es mantindrà la línia màxima d’avui, divendres. Durant la tarda la nuvolositat ja marcarà el canvi d’aires que diumenge es materialitzarà.

Així doncs, Diumenge de Pasqua serà el punt d’inflexió a la primavera amable dels últims dies i engegarem una nova circulació atmosfèrica més centre-europea que ens afectarà amb baixada de les temperatures i ambient més sec que aportarà l’entrada feble de la tramuntana. La temperatura màxima podrà baixar entre 4 i 6 graus respecte al dissabte. I tenint en compte l’ambient càlid que ens haurà afectat fins al moment, notarem molt la davallada. I ja dilluns seguirà refermant-se la refrescada que de cara a dimarts podrà ser una baixada amb tota regla, amb ruixats que durant tota la jornada posaran al nostre servei la primavera més fresca i poc confortable.