9 febrer de 2024 a les 8:33

Previsió meteorològica: molts núvols i precipitació escassa

Els mapes isobàrics comencen a ser diferents i les pressions d’estabilitat ja perden protagonisme a favor de les pressions més baixes, que aquesta vegada ens arriben de ponent. I això, ja fa unes hores que ho estem notant. De fet, ja el vent moderat de component sud, sud-oest que ha bufat les últimes hores ja n’eren un preàmbul de l’arribada del centre de baixes pressions. I ja el primer braç, en forma de pertorbació ja està actuant avui, divendres, però encara lluny de la nostra geografia nord-oriental catalana.
Així doncs, estem davant d’un front molt extens, però ens arriba de zones atlàntiques i a la Bisbal, a la nostra població, ens arriba molt desgastat, amb molts núvols i poca precipitació. De manera que avui divendres esperem una jornada molt ennuvolada, amb vent de garbí encara moderat i sense pluja. Notarem la disminució de les temperatures màximes que deixaran l’ambient molt més fred que els últims dies: en prou feines arribarem als 15ºC.
Demà dissabte, serem davant del dia que el front es trobarà més bé a la nostra població. I la previsió és de ruixats probables durant tot el dia. Però seran ruixats de pluja escassa si ho comparem amb la gran quantitat de núvols que ens estaran creuant. Serà un dia gris, fred i canviant. Esperem de 5 a 10 litres que seran més probables les primeres hores de la tarda, sense descartar que pugui ploure en algun altre moment. Les temperatures podran baixar algun grau i es mantindran a la ratlla freda.
I per diumenge esperem més estones de sol. La pluja ja haurà marxat, la direcció del vent ja serà més variable i ja estarem a la part postfrontal de la baixa. L’ambient quedarà fred tant per temperatures mínimes, com per màximes: amb un termòmetre que oscil.larà dels
6ºC als 14ºC.
De moment, no preveiem cap nova tongada de pluja. Però esperem una petita treva dilluns per tornar a tenir un nou intent de pluja dimarts, que semblaria encara més escassa que la que tindrem aquest cap de setmana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.