24 desembre de 2022 a les 10:02

Previsió meteorològica: Nadal estable i molt suau

Sense arguments de fred, ni cap situació adversa acomiadem les informacions meteorològiques de l’any 2022. La meteorologia s’adorm uns dies i ens deixa celebrar el Nadal amb estabilitat i temps anticiclònic, a la Bisbal. De fet, el desembre ja és un mes de tranquil·litat al cel. I la setmana passada acabàvem la crònica fent una previsió, que més a llarg termini, ens atrevíem a pronosticar altes pressions. I així serà. El Nadal serà suau i estable.

El dimecres, a les 22.48, vam començar l’hivern astronòmic. I tota l’atmosfera quedarà a la seva disposició fins el 20 de març del 2023, quan entrarem a la primavera. De moment, l’entrada al nou solstici no ha vingut hivernal: ens atreviríem a dir que ha vingut primaveral. Així doncs, l’anticicló afavorirà que el Nadal i el Sant Esteve d’enguany siguin anormalment càlids.

Però, comencem avui divendres, amb el que serà el dia més càlid dels que han de venir: podrem arribar als 20 graus, amb cel que podrà quedar enterbolit a estones per núvols alts. El matí serà fresc però sense arribar a baixar dels 5 graus. Demà dissabte el dia tornarà a ser molt suau i tornarem a estar a la ratlla dels 20 graus màxims, amb cel podrà ser més assolellat. La nit de Nadal serà molt suau, amb termòmetres que estaran entre els 5 a 7 graus. I el dia de Nadal mantenim el discurs de l’ambient càlid i cap notícia al cel.

Començarem setmana, el dia de Sant Esteve, amb algun grau menys. Però tot i això, amb temperatures que seguiran essent anormalment altes del que tocarien. I de moment, encara és aviat per fer una previsió diferent perquè els mapes no veuen res clar. El que és clar és que acabarem l’any, mil·libar amunt, mil·libar avall, amb l’anticicló desplegant el seus jocs de suavitat tèrmica, estabilitat atmosfèrica i absència de pluja.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.