20 novembre de 2020 a les 18:05

Previsió meteorològica: nits fredes i sol de dia

Avui, divendres, toca tramuntana. I en el moment de fer la crònica, el pic màxim de vent que s’havia assolit és de 64,1 km/h. Quasi podem concloure que serà el màxim que tindrem, perquè, mica en mica, la situació de vent del nord ha d’anar amainant.

Quan bufa la tramuntana, que arriba sempre per refredar l’ambient, el cel queda net de núvols i pot lluir el Sol radiant. I és una sort, s’ha de dir, perquè per combatre el vent del nord el millor aliat és l’escalfor de l’astre calent del sistema solar.

I, pel cap de setmana, tenim una previsió molt marcada per l’efecte de la tramuntana. El vent del nord anirà parant però ja haurà portat la fred més septentrional cap a les nostres terres, i això implicarà temperatures més fredes, sobretot, de nit. De dia l’ambient també quedarà fresc però el Sol podrà arreglar més la confortabilitat tèrmica. Així doncs, per dissabte, la forquilla de temperatura anirà dels 2 als 4 graus mínims de matinada, als quasi 15 de màxima durant el dia. Diumenge la previsió serà molt semblant tant per predomini del Sol com per temperatures.

L’ambient més fred, de mica en mica, es posa a to al calendari, però encara no es veu cap episodi de pluja noticiable. El que sí que es comença a intuir, a pocs dies vista, és una entrada de temps més fred que tindrà ganes de quedar-se amb nosaltres i deixar l’atmosfera en mode pre-hivernal.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.