29 gener de 2021 a les 19:16

Previsió meteorològica: normalització de les temperatures

La Bisbal d’Empordà. Dimecres, temperatura màxima: 18.9ºC. Dijous, temperatura màxima: 18.3ºC. Avui, divendres, 19.6ºC!

Les temperatures anormalment altes han marcat l’última setmana de gener com si ens trobéssim en plena primavera. I aquesta ha estat la notícia més destacada per comentar de la meteorologia local i, en general, de la catalana. L’ambient càlid no toca: és plena temporada hivernal. I aquest cap de setmana intentarà esmenar la deformitat atmosfèrica.

Com ho notarem? Doncs, el canvi vindrà guiat per un front que ens arribarà per ponent i mentre vagi passant provocarà meteors diversos, i el més important serà la davallada de les temperatures. Demà dissabte quedarà estructurat de la següent forma: el matí serà amb nuvolositat molt canviant que serà la responsable de plantejar una tarda que ens podria afectar algun ruixat i que anirà amb consonància al vent de mestral. En general, serà un dia molt més hivernal si el comparem amb avui divendres, i tindrem una forquilla de temperatures entre els 5 graus de mínima i els 16-17 graus de màxima.

Diumenge el front ja ens haurà creuat i el dia serà una mica més estable. Tot i això, quedarà el vent, que encara bufarà. La temperatura mínima no serà gaire més diferent que la prevista per demà, dissabte, però la màxima podrà baixar una mica més quedant-se propera als 16 graus i refredant una mica més l’ambient.

 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.