20 octubre de 2023 a les 7:30

Previsió meteorològica: olor de tardor

Avui, divendres, obrint el punt de mira a tot Catalunya, ens està acabant de passar el primer gran temporal amb cara i ulls de la tardor: l’Aline, un episodi que ha portat pluges generals i bastants generoses arreu del territori, però que ha arribat escàs a la nostra població. Un temporal empès pel vent del sud o sud-oest, bàsicament, i que no és el millor vent per portar-nos pluja a la Bisbal. En qualsevol cas, estem d’enhorabona perquè la regada ha estat en zones claus per omplir pantans i capçaleres de rius i això és una bona notícia. Aquí, a la Bisbal, la pluja ha anat a menys coincidint amb el començament del dia d’avui.

Així doncs, comencem la jornada encara amb el cel ennuvolat i amb residu de pluja, que de seguida hem d’esperar que es dissipi. El vent passarà de ser del sud o sud-oest, a ser de ponent. I això serà senyal que la pertorbació haurà passat i ja començarà a estabilitzar-se el cel. Curiosament, passarà que de cara a demà, dissabte, s’espera algun ruixat feble de distribució irregular. Serà una zona de precipitacions que ens afectarà entre la matinada i les primeres hores, deixant l’atmosfera amb la típica inestabilitat postfrontal que amenaçarà algun ruixat feble a la tarda. I és per això que dissabte serà un dia inestable i fresc.

Diumenge, en princip,i tindrem un dia més tranquil, almenys durant el matí. Perquè la tarda tornarem a tenir el risc de ruixat ben evident a la nostra població. És més, esperem una tarda de diumenge molt inestable.

Per temperatures, hem d’esperar a que baixin a valors de plena tardor. I ja deixarem els valors exageradament càlids de les últimes setmanes. Hi ajudarà els celatges menys assolellats i els episodis més frescos que ens creuaran. Anirem dels 24ºC màxims d’avui divendres, als 17-18ºC demà dissabte i quasi 20ºC diumenge. I mica en mica, la meteorologia anirà vestint-se de tardor.