3 agost de 2018 a les 21:58

Previsió meteorològica: onada de calor

 

La Bisbal es troba en un punt del calendari que l’estrany seria si la calor no fos la protagonista de la portada meteorològica diària. És més, estem en els dies que tradicionalment són els més càlids de l’estiu i, per tant, de l’any. Aquests dies, els romans els van batejar com a període canicular per la presència al cel astronòmic de l’estel Sírius –anomenat Estel del gos-  que a l’estiu és el que brilla més a la constel·lació de Canis Major. I van des del 15 de juliol al 15 d’agost. Per tant, es pot concloure que si fa calor és normal, que la meteorologia va ben encaminada, que no s’equivoca i que no és un fet tan inusual per l’època. El que no és tan normal és la persistència de la calor: i aquests últims dies està tocant viure aquest fet.

Ja es deia en aquesta publicació al finalitzar la previsió de la setmana passada, que tocaria viure uns dies de calor intensa. I el municipi ve d’una setmana molt càlida que ha suposat valors extrems de temperatura màxima a La Bisbal: 36.3ºC dimecres, 35.4ºC dijous, 35ºC avui divendres i el cap de setmana persistirà l’onada de calor. Dissabte serà el dia més càlid.

Així doncs, cal esperar pocs canvis a curt termini. Per dissabte, Sol i molta calor a la Bisbal. Temperatura màxima ratllant els 35ºC i mínima propera als 25ºC. Potser algun núvol que de cares a la tarda podria ser una mica més insistent i que incrementarà l’efecte de la xafogor. I diumenge temps molt semblant amb possibilitat que alguna nuvolada de tarda pirinenca pugui afectar a última hora.

Davant de l’onada de calor que s’està vivint, la recomanació és estar ben atents als avisos de calor emet el Servei Meteorològic de Catalunya. I seguir els consells que la Generalitat de Catalunya dóna a la seva pàgina web.

La sertmana vinent ja es parlarà de termòmetres més relaxats i canvi de situació amb possibilitat de xàfecs i tempestes.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.