11 març de 2022 a les 17:22

Previsió meteorològica: paraigües a punt

Fa dies que no teníem una previsió tan plena de contingut. I avui, si haguéssim de resumir amb poques paraules el temps futur, seria que tornarem a estar de sort i regarem els propers dies. Quan i com seria més complex d’explicar però ho intentarem. Paraigües a punt!

Avui, divendres, comencem jornada molt ennuvolats amb risc de quatre gotes, però en principi, no serà fins la tarda que el cel podria precipitar. Seria poca cosa i encara seran ruixats variables i de poca acumulació. Serà durant la nit que entra el gruix més important de la pertorbació i això serà el primer intent, el primer front de pluges que ens creuarà provinent de ponent i dins el context d’un episodi que durarà des d’avui mateix fins ben acabada la propera setmana. La nit plujosa enganxarà amb un matí de dissabte encara més plujós. Així doncs, atents perquè a partir d’avui a la tarda serà intel·ligent tenir un paraigües a prop perquè un moment o altre el necessitarem.

Demà, dissabte, el dia serà gris i plujós. Sobretot durant el matí serà quan acumularem més pluja a la nostra població bisbalenca. Però la tarda també serà de ruixats. Al final del dia podrem tenir un acumulat de pluja generós de l’ordre dels 20-30 litres. Diumenge el dia es planteja inestable i molt ennuvolat, amb més estones sense precipitar però, tot i això, haurem entrat en la dinàmica plujosa que ens farà començar una nova setmana amb un episodi de llevant tan o més generós que el que haurem viscut.

I finalment, comentar que les temperatures no seran excessivament fredes. I com passa en aquestes situacions l’amplitud tèrmica entre mínimes i màximes serà molt petita, estem parlant de mínimes de l’ordre dels 8 graus, i màximes properes als 12.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.