27 abril de 2018 a les 19:08

Previsió meteorològica pel cap de setmana i l’1 de maig: afluixada tèrmica amb ruixats

Es dona la primera tongada de pre-estival com a ja superada i ara tocarà descansar uns dies de Sol i calor. La veritat sigui dita, cal agrair a la meteorologia aquests dies de bonança que s’han passat a la Bisbal. Ara la primavera portarà canvis, incertesa, temperatures cap avall i ruixats. Però no cal patir: també hi haurà estones pel Sol!

La previsió porta un dissabte al matí ennuvolat i amb pluges bàsicament per la part de ponent del Principat. I per la zona empordanesa, més clarianes. El patró del cel serà aquell que no agrada ni de predir ni de viure: ruixats de distribució irregular de caràcter feble que seran més habituals a la zona pirinenca i occidental catalana. No haurien d’afectar a terres empordaneses.

Així doncs, demà, dissabte, serà un dia variable que també portarà baixada de la temperatura, que es farà cada vegada més evident coincidint amb l’arribada d’un front fred entre la matinada i el matí de diumenge. I és que comportarà un final de setmana que començarà plujós i que, de mica en mica, s’anirà arreglant.

Tot i això, no acabarà de fer net. I és que tot plegat tornarà a portar una baixada de la temperatura a causa de la manca de Sol i la pluja, i per l’arribada d’una bossa freda que deixarà els termòmetres que en prou feines podran arribar als 18-20 graus al migdia.

Els qui puguin fer pont tindran una atmosfera revoltada i poc definida. I pel dia primer de maig cal esperar un dia molt variable, amb possibilitat d’algun ruixat poc destacable. Vet aquí la primavera en estat pur, preparada per actuar durant el cap de setmana. Que comenci la funció!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Marc Vilà