4 maig de 2018 a les 17:58

Previsió meteorològica: pel maig cada dia un raig

“Pel maig cada dia un raig” és el refrany que explica més bé el temps que estem vivint els darrers dies. Aquesta dita transmet la facilitat que té el cinquè mes de l’any per les ennuvolades i els ruixats que pràcticament afecten a diari. I aquest cap de setmana promet ser el mateix.

Dissabte serà un dia molt irregular arreu del territori català. El temps seguirà un patró d’imprevisibilitat total. Si cal afinar una mica més la previsió a la contrada empordanesa es pot dir que al matí podem hi haurà precipitació, que serà dèbil, i a la tarda no. La precipitació a la tarda serà en forma de ruixats i tronades i afectarà més a l’interior del principat. 

Diumenge es mantindrà la inestabilitat amb risc de quatre gotes al matí. Tot i això, possiblement el dia podrà ser una mica més assolellat i això afavorirà que la temperatura pugui pujar una mica més durant les estones de Sol. Però, de cares a la tarda, tornaran els ruixats a les zones clàssiques interiors i la Bisbal en quedarà una mica al marge.

I la propera setmana el tema seguirà igual: fins a mitjans maig sense calorades a la vista. Però no cal patir: tot i començar amb un refrany poc simpàtic de la meteorologia present i es pot acabar amb un refrany que augura bon temps en un termini de temps molt curt: “Maig arribat, hivern acabat”.

O sigui que, a qui li incomodi aquest temps incert i de fresca, no cal patir: tot i haver encetat el mes amb paisatges plujosos aquesta fred té la durada limitada. I ben aviat la calor serà el denominador comú dels dies que vindran.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.