13 gener de 2023 a les 8:46

Previsió meteorològica: pendents de la propera setmana

Més pendents del què farà la propera setmana, ens disposem a un nou cap de setmana que a la nostra població ha de ser bàsicament anticiclònic. Almenys, fins la primera part del diumenge. I és que es va configurant una nova situació de fred hivernal que coincidirà amb el començament de la nova setmana.

Comencem avui, divendres, amb el cel enlleganyat però ràpidament, l’ambient s’ha de fer una mica més assolellat i l’astre rei ha d’anar guanyant la partida del cel i posant la jornada estable i poc freda, com les que ens té acostumats la meteorologia dels últims dies. La nuvolositat matinera no deixarà baixar tan el termòmetre i ens plantarem amb una mínima pocs graus per sobre dels zero. Així doncs, avui ens mourem entre els 4-5ºC mínims als 15ºC màxims.

Demà, dissabte, el dia començarà amb temperatures baixes altra vegada i ràpidament se suavitzarà la jornada. Diumenge tindrà un comportament bastant semblant a temperatures però la nuvolositat anirà guanyant la partida al cel, fins que al capvespre podríem tenir algun ruixat, amb el que seria l’entrada de la línia frontal que darrera seu portarà el gruix del nou episodi: normalització cap a la fred hivernal i precipitacions, que encara és aviat per concretar si ens afectaran i com ens afectaran. De moment, les idees bàsiques de la propera setmana ens fan preveure un dilluns que serà difícil arribar als 10ºC, un dimarts d’algun grau més i un dimecres amb una nova davallada de temperatures quedant altra vegada propers als 10ºC, o fins i tot algun grau menys. I a partir de dijous i fins a final de setmana tindrem la baixada forta de temperatures que haurem de veure si es combina amb precipitació o no.

Estem a poques hores del final de l’episodi llarg que portem del no-hivern. La tercera setmana de gener, coincidint amb el que la tradició popular li diu la setmana més freda de l’any o és el què el mateix la setmana dels barbuts, ens recordarà que tenim encara hivern per estona. La recomanació és estar atent a les diferents actualitzacions de les informacions meteorològiques perquè la situació ho demana, i és molt probable que la meteorologia ens regali algun fenomen blanc, com a mínim en alguna zona de les Gavarres.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.